Rejsearbejdere.dk
MENU
REJSEARBEJDERE.DK
Henvendelser om mangeler ved RUT Registeret Til Økonomi og Erhvervsminister Lene Espersen
3. november 2009-

Til Økonomi og Erhvervsminister Lene Espersen
Og Folketingets Erhvervsudvalg.


Foreningen Rejsearbejdere.dk finder det dybt beklageligt at det oprettede RUT Register Registeret over udenlandske Tjenesteydere under Erhvervs og selskabsstyrelsen ikke virker efter hensigten.

Ifølge, opkalde til Registeret kan der ved opkald til hovednummeret komme til at stå i lang kø og vente på grund af der kun 2. ansatte der har med området at gøre. Derudover kan man ikke søge på by og gade samt Post nr. i Registeret, men kun på CVR nr. – SE nr. samt byggeherrens navn. Efter hvad vi har fået oplyst.
Hvad det gør det hele dårligere er at man skal betal et grundgebyr på 5000 kr. og 1000 kr. i mdr. eller 2500 kr. for enkelte udtræk for at få oplysninger der. Der er ingen borgere der vil smide så mange penge på ud, for kun at få oplysninger om Navn- adresse – aktivitet - telefon nr. Dansk kontaktperson- Branchekode.

Det er totalt umulig at få CVR nr. eller kopi af lønsedler, ud af den udenlandske arbejdskraft, så det er, totalt umuligt for fagbevægelsen og andre at sikre at registreringen bliver effektiv, således kan der blive unddraget Skat og Afgifter i stor stil inklusiv vanskeliggøre Arbejdstilsynets arbejde. Da der ikke findes en lovgivning om skiltning på byggepladsen. Kun firmanavn eller med CVR. nr. har Registeret ingen værdi uden ændringer.

Vi mener at der skal oprettes en hotline der, har åben før kl. 10 til 15 som er eneste muligt for tiden.
Det giver anledning en hurtig mulighed for at rømme byggepladsen. inden myndighederne kommer på banen, for derefter at blive registeret eller forsvind helt.

Ligeledes finder vi at, det skal gøres let og gratis, for fagforeninger, myndigheder, borgere, at søge oplysninger, ved blot at søge på byggepladsens beliggenhed, med by og gade samt Post nr. i Registeret, CVR.nr. firmanavn. Samtidig skal enkeltmandsvirksomheder være underlagt samme forpligtigelser.

Kopi til Beskæftigelsesminister Inge Støjberg og Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg.
Kopi af henvendelse Alm. del - Bilag 260 – Folketingsår 2008-09 og svar fra Beskæftigelsesminister Inge Støjberg.
Kopi af Artiklen i ”Jydske Vestkysten ”2. september 2009

Med venlig hilsen

Formand i foreningen
Rejsearbejdere.dk
Hans Erik Meyer
Nørbyvej 55
6200 Aabenraa.
www.Rejsearbejdere.dk
Opdateret d. 14 Dec 2009
© Rejsearbejdere.dk 2021