Rejsearbejdere.dk
MENU
REJSEARBEJDERE.DK
Rejsearbejdere vil sikre danske arbejdspladser
20. april 2004 16:00 Syd

Foreningen af rejsearbejdere, ufaglærte indenfor transportområdet, og chaufførernes initiativ- og aktionsgruppe vil have indført en overgangsordning, så ufaglærte fra de nye EU-lande ikke kan søge arbejde i Danmark straks efter landenes indtræden i EU.

- Når man i Tyskland og Østrig har kunnet indføre en syvårig overgangsordning, så kan vi ikke forstå, at Danmark, hvis befolkning blot udgør 1,18 pct. af den samlede EU-befolkning, skal åbne fra dag et, siger Johnny Schytt Nielsen, der er sekretær for chaufførernes initiativs - og aktionsgruppen.

- Jeg kan da godt forstå, at folk, der har været spærret inde af de kommunistiske system i 50 år gerne vil over til os efter at de i fjernsynet har set hvordan vi har det. Men det er for dumt, hvis vi bare lukker op, mens andre indfører begrænsninger, siger han.

- Vi har bedt om foretræde for Folketingets arbejdsmarkedsudvalg for at fremføre vores synspunkter der, og gøre udvalgsmedlemmerne opmærksomme på, hvad der venter, siger han, og henviser til, at mange polakker med dobbelt pas allerede har benyttet sig af muligheden, og fra 1. maj, har alle de andre også muligheden for frit at rejse ind og søge arbejde, siger Johnny Schytt Nielsen
Opdateret d. 28 Mar 2005
© Rejsearbejdere.dk 2021