Rejsearbejdere.dk
MENU
REJSEARBEJDERE.DK
Kræver højere straf for brug af illegal arbejdskraft
29. maj 2004 10:00 Kanal 94

Det batter ikke kun at fordoble bødestraffen til arbejdsgivere, der bruger illegal arbejdskraft. Ifølge græsrodsbevægelsen Initiativ- og Aktivitetets Gruppen, der kæmper for danske arbejdspladser, er der brug for meget hårdere straffe, hvis man skal forhindre ulovlighederne.

Reaktionen kommer på baggrund af, at Folketingets Integrationsudvalg og justitsministeren er blevet enige om fordoble straframmen for arbejdsgivere, der bruger udenlandske arbejdere uden arbejdstilladelse.

De risikerer fremover op til to års fængsel, og bøden fordobles samtidig til 20.000 kroner pr. illegal medarbejder om måneden.

Men det er alt for lidt, siger talsmanden for Initiativ og Aktivitetets Gruppen - Ole Prüsse - som mener der skal sættes et 1-tal foran bødestørrelsen. Altså en forhøjelse til 120.000 kroner for at det for alvor skal virke afskrækkende at bruge illegal arbejdskraft. Ifølge Folketingsmedlem Jens Vidjerg fra Venstre bliver arbejdsgiverens fortjeneste ved at bruge illegal, udenlandsk arbejdskraft også inddraget. Og derefter får arbejdsgiveren en bøde.
Opdateret d. 28 Mar 2005
© Rejsearbejdere.dk 2021