Rejsearbejdere.dk
MENU
REJSEARBEJDERE.DK
Hovmand: Skatteklemme skal fjernes
Den skatteklemme, som nogle lønmodtagere er endt i, fordi deres arbejdsgivere har klokket i det med udbetalingen af skattefrie godtgørelser, skal rettes op. Det lovede skatteministeren i Folketingets spørgetid.

Blandt mange andre har en række metalarbejdere fået en regning fra skattevæsenet, fordi arbejdsgiverne ikke har sørget for tilstrækkelig dokumentation og kontrol af skattefrie udbetalinger i forbindelse med udearbejde.

- Systemet skal rettes op. Der skal gøres noget. Jeg har det meget, meget dårligt med, at vi har et system, der ikke fungerer, og som man ikke kan være tryg ved, sagde skatteminister Svend Erik Hovmand (V) i et svar til socialdemokraten Bjarne Laustsen.

Skatteministeren oplyste, at han allerede har bedt sine embedsmænd om at finde ud af, hvordan reglerne kan ændres, så lønmodtagerne ikke kommer i klemme i den slags sager. Han turde ikke love, hvornår reglerne kan blive ændret.

- Men jeg vil gerne give tilsagn om, at jeg ikke vil trække sagen i langdrag, tilføjede Svend Erik Hovmand.
Bjarne Laustsen undrede sig over, at man straffer lønmodtagerne, selv om det er arbejdsgiveren, der har forsyndet sig mod reglerne. Skatteministeren konstaterede, at han ikke kan fritage lønmodtagerne for at skulle betale skatten. Han henviste til, at ligningsmyndighederne har den mulighed efter en konkret vurdering i hver enkelt sag.

- Det er dybt, dybt beklageligt, hvis en medarbejder ikke får fordelen, fordi den administrative praksis hos arbejdsgiveren ikke er i orden. Vi er enige om, at hvis der er uretfærdigheder på dette område, så skal det rettes. Jeg oplever faktisk, at man netop på dette område er ting, der ikke er helt rimelig. Jeg kan ikke frigøre mig fra det gamle ordsprog om for smed at rette bager, sagde Svend Erik Hovmand. (NET-Redaktionen)
Opdateret d. 27 Mar 2005
© Rejsearbejdere.dk 2021